Hi, How Can We Help You?
  • Email Address: kontakt@visumturkiet.com

Blog

januari 24, 2021

Resedokument till Turkiet

Är du en flykting enligt Genèvekonvention 1951 och innerhar resedokument och funderar över hur kan man resa med resedokument till Turkiet? Artikeln nedan kommer att besvara alla dina frågor.

De som har uppehållstillstånd i Sverige och behöver resa men har inga pass eller möjlighet att skaffa en giltig pass kan ansöka om resedokument hos Migrationsverket om de uppfyller kraven för flyking konvention.

reseokument-till-turkiet
Frågor och svar för de som har resedokument

Kan man resa till Turkiet med resedokument?
Ja men du måste först skaffa visum på Turkiets Ambassaden i Stockholm

Jag har permanent uppehållstillstånd kort, kan jag resa utan visum?
Nej, även om du har en tidsbegränsad eller permanent uppehållstillstånds kort, pass kontrollanter på flygplatsen kommer inte godkänna din utresa till Turkiet.

Kan jag få online visum till Turkiet?
Nej, resedokument är inte kvalificerat för Turkiet online visum. Du kan endast få visum via Turkiska Ambassaden i Stockholm.

Det enda sätt att besöka Turkiet är genom att besöka Turkiet Ambassaden

Om du vill flyga med resedokument till Turkiet, du måste besöka Turkiska Ambassaden i Stockholm. Först och främst måste man boka tid på Ambassadens websida och ladda upp alla dokument som krävs.
Ambassaden accepterar inte drop-in ansökan oavsett anledning.

Turkiska ambassader blir alltmer skrikta när det gäller visumansökningar. Ambassaden kräver en lång lista med dokument inklusive flyg till och från Turkiet , en hotellboknings bekräftelse för varje dag under din vistelse samt aktuellt betyg om din inkomst.

Var mycket försiktig med att fylla i Turkiska Ambassadens ansöknings formulär. Ett misstag – till och med ett litet – kan leda till förseningar eller till och med avslag. Att lämna in falska/ogiltiga dokument kan också leda till inreseförbud till Turkiet.

Planera tidigt, eftersom nästa tillgängliga tidsbokning kan vara några veckor efter.

Hur kan man få visum till Turkiet?

Det är helt enligt Turkiska Migrationsverkets bedömning om du kommer få visum eller inte. Så att lämna in ansökan och betala för det är ingen garanti för att du får visumet, och om din ansökan avslås har en Turkiska Ambassaden ingen skyldighet att berätta varför.

Vi rekommenderar starkt att du ansöker via ett professionellt visumkonsultföretag.

Vi (Visum Turkiet) är det enda officiellt Turkisk företag som handläggar tjänster för Turkiet visumansökningar i Sverige.

turkiska-ambassaden-boka-tid

Vad ingår i paketet?

• Ansökningsblankett fyllning enligt pass och resa uppgifter
• Tidsbokning på Ambassaden
• Hotellbokning och flygbiljett bokning *
• Medicinsk reseförsäkring som täcker minst 30.000 Euro
• Biometrisk digitalt foto
• Premium support via telefon, whatsapp eller e-mail

Loading