Hi, How Can We Help You?
  • Email Address: kontakt@visumturkiet.com

Blog

juni 17, 2020

Hur (COVID-19) påverkar resor till Turkiet?

Den allmänna situationen i Turkiet just nu

I samband med det globala coronaläget i världen har Turkiet, likt många andra länder, infört restriktioner som bland annat påverkat tillgängligheten till gemensamma byggnader och lokaler såsom bibliotek, gym och museum. I början av juni lättades dessa restriktioner nationellt i Turkiet och det är nu möjligt för personer att besöka dessa typer av inrättningar, om än med fortsatt fysisk distansering och hänsyn till situationen.

Förändringen i restriktionerna har skett gradvis under flera veckors tid. De lättade restriktionerna har bland annat inneburit att flera arbetare kan återgå till sina jobb. Samtidigt betonas vikten av fortsatt fysisk distansering och att fortsätta bära munskydd när man befinner sig utomhus samt i gemensamma utrymmen. turkiet-resor-under-covid-19

En mängd av de verksamheter som har varit stängda fram tills juni har en betydande roll för både ekonomin i landet och för turismen. Det här omfattar både butiker, museum, marknader, restauranger och caféer. Barer och nattklubbar kommer vara stängda ett tag till framöver, men även dessa kommer förmodligen att öppna så småningom.

Förändringar som har gjorts i exempelvis restaurang- och cafélokaler är att det har skapats större utrymme mellan borden samt att det finns bestämmelser som säger att matgästerna måste ha på sig munskydd när de inte äter. Antalet personer som tillåts i butiker är lägre än det har varit i vanliga fall.

De internationella flygen har varit avstängda fram tills den 10:e juni, men resenärer från vissa länder kommer att accepteras fortsättningsvis. Flyg från Sverige till Turkiet startar om på 16:e Juni med Turkish Airlines. Pegasus och Sunexpress kommer också börja flyga inom kort.  Inrikesflyg börjades åka igen, men mängden resenärer kommer hållas till ett begränsat antal.

Då coronasituationen fortfarande är osäker betyder det också att det är svårt att veta på förhand vilka effekter de lättade restriktionerna i landet kommer att ha. Landet har hittills haft omkring 4,500 coronavirusrelaterade dödsfall och över 160,000 personer har bekräftats bära på viruset. Detta på en befolkning på 83 miljoner personer. Viruset finns fortfarande, både nationellt och internationellt, och de lättade restriktionerna innebär också ett fortsatt individuellt såväl som kollektivt ansvar för situationen.

I nuläget (16 juni 2020) Turkiska Ambassaden i Stockholm började acceptera visumansökningar från Sverige. Däremot kommer turister från Sverige att accepteras.

Loading

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>